Eveline de Ridder

Hoofd, hart en handen: voor mij dé combinatie om vanuit te werken.

In mijn aanpak is het hart een belangrijke richtingaanwijzer, het lichaam een bron van ‘weten’  en ons hoofd kan helpen bij verhelderen.

Kenmerken voor mijn werkwijze zijn ervaringsgericht werken, verrassende werkvormen gebruiken en betekenis geven.

Het kan bevrijdend zijn om, zonder oordeel, te kijken naar je werkzame of privéleven en hoe deze twee samenwerken, zeker in spanningsvolle situaties.

Op mijn eigen levenspad veranderden obstakels in richtingaanwijzers, toen ik mijn weerstand er tegen los liet. Uiteindelijk werden deze obstakels een voedingsbodem voor mijn kwaliteiten: goed luisteren, aanvoelen wat nodig is, ruimte geven, motiveren.

Het inspireert me als mensen hun droom willen verwezenlijken en hun verlangen als richting nemen. Dit kan een verandering betekenen. Een kleine of één waarbij het roer volledig om gaat. Maar wel een verandering waarbij jij zelf aan het roer staat.

Een belangrijke verandering  in mijn persoonlijk leven, na een loopbaan als congresmanager, projectleider, teamleider en uitgever,  was de oprichting van De Ridder Advies in 1999.

De vraag ‘wie ben ik’  is mijn inspiratiebron.

Ik heb veel trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en psychologie. En uiteindelijk de keuze gemaakt om hier ook professioneel mee aan het werk te gaan. Een opleiding tot coach en counselor en loopbaanbegeleider heb ik afgerond. Ik volg regelmatig nascholingen en trainingen om mijn vakkennis bij te houden en te verdiepen.